Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Festes i Fires de Sarral i Pedanies

Festes i Fires de Sarral i Pedanies

Festa dels Quintos, des de l’any 1942 (el dissabte més proper a la diada de Sant Antoni Abat, el 17 de gener). Tres Tombs de Sant Antoni i sessions de ball molt animades.
 
Festa del Carnestoltes a l’escola, el divendres abans del Dimecres de Cendra.
 
Festa de la Pubilla, el diumenge de Pasqua de Resurrecció. Sessions de ball.
 
Aplec a l'ermita dels Sants Metges, amb ballada de sardanes i dinar de germanor, des de l’any 1975 (primer diumenge de juny).
 
Festes a la fresca: actuacions al carrer alguns caps de setmana dels mesos de juliol i agost.
 
Festa Major en honor als Sants Patrons, Abdon i Senén (darrer divendres de juliol). La Festa compta amb l’actuació dels gegants Martí i Margarida i dels capgrossos, acompanyats per un grup de grallers. Sessions de ball i concert.

Festa Major de Montbrió de la Marca, per Sant Llorenç (el cap de setmana més proper al 12 d’agost).
 
Festa Major de Vallverd, pel martiri de Sant Joan (el cap de setmana més proper al 29 d'agost).
 
Paella popular per l’11 de setembre.
 
La tirada al plat de Sarral, amb un origen que es remunta als anys seixanta, és una de les més concorregudes de les comarques tarragonines. S'acostuma a celebrar la segona quinzena de setembre.
 
Festa dels Sants Protectors Cosme i Damià (26 de setembre), amb una ballada de sardanes i un dinar de germanor a l’Ermita.
 
Festa del Vi Novell a la Cooperativa Vinícola de Sarral, diumenge més proper a Sant Martí, l’11 de novembre. Sardinada popular, degustació del vi primícia de l’any i jornada de portes obertes.

Fira Agrícola i industrial i Mostra d’Artesania, amb una tradició secular (8 de desembre, diada de la Immaculada Concepció). Esmorzar del firaire (llonganissa a la brasa i pa amb tomàquet) i recorregut artesà i cultural pels carrers de la vila. Sessions de ball, exposicions, xerrades...
 
Festes tradicionals de Nadal i Reis: sessió de ball per Nadal, arribada del patge Faruk, sopar de Cap d'Any, cavalcada de Reis...