Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > El municipi

El municipi

   

SITUACIÓ GEOGRÀFICA

Municipi de la Conca de Barberà, situat gairebé al centre de la comarca . La vila esta emplaçada a la riba dreta del riu Anguera i el terme municipal té una extensió de 52'33 Km2., amb una munió de fonts i corrents d'aigua potable disseminats pel terme.

Comprèn, a més, el municipi de Montbrió de la Marca, agregat el 1972, el llogaret de Vallverd, que es trobava ja annexat a Montbrió i l'antic poblat d'Anguera, aquest últim només en queden les restes de l'església romànica de Sant Pere.

Extensió del terme municipal: 52,35 Km2.
Nombre d'habitants (1995): 1418
Altitud nucli urbà: 467m
Distància a Montblanc:  11km.
Distància a Tarragona:. 40 Km
Distància a Poblet:  20Km
Distància a Port Aventura:  48Km
Distància a Barcelona:  100Km


ACTIVITAT ECONÒMICA

L'economia sarralenca ha estat basada durant anys en l'agricultura i la indústria artesanal de l'alabastre. Actualment hi ha 15 tallers que exporten arreu del món.

La principal collita és la del vi, el qual es comercialitza sota la D.O. Conca de Barberà . També s'elabora i comercialitza un cava propi de Sarral, essent la població el principal elaborador de cava de les comarques de Tarragona . Té una varietat de vi rosat "Trepat", autòcton de la zona.

Sarral és un bon exemple d'iniciativa industrial . Són moltes les famílies que durant anys han viscut de la indústria de l'alabastre. I quan sembla ser que els productes vitivinícoles tenen un futur prometedor sorgeix la indústria del cava.
A part d'això hi ha altres iniciatives industrials que donen feina a una part de la població: fàbriques de confecció, d'aparells elèctrics, d'alimentació (en aquest apartat disposa de la fàbrica de pastes i pa congelat més gran de l'Estat).