Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies 5000 PERSONES S’AP...
 

[Tornar]

5000 PERSONES S’APLEGUEN A SARRAL EN REBUIG DE LA VIOLÈNCIA DE L’1 D’OCTUBRE

La concentració ha tingut lloc a la Plaça del Mercat.

Al llarg d’aquest migdia unes 5000 persones, segons fonts dels Mossos d’Esquadra, s’han aplegat a la Plaça del Mercat de Sarral en rebuig de la violència rebuda al municipi i a altres punts de Catalunya al llarg de la jornada electoral de l’1 d’octubre. Tots els Alcaldes i regidors dels Ajuntaments de la comarca, així com ciutadans vinguts d’arreu de la Conca i del Camp de Tarragona, s’han donat cita en una concentració pacífica i unitària que ha convertit Sarral en capital de comarca per un dia. Cal destacar que Sarral va ser l’únic municipi de la comarca on la Guàrdia Civil va carregar contra els votants.

L’acte ha donat el tret de sortida a la una del migdia, just després de l’arribada de centenars de tractors des de les carreteres de Montblanc i Santa Coloma de Queralt. Els parlaments de Xavi Torrell i Gemma Bonet, en representació de l’ANC Sarral, han sigut els que han iniciat l’acte, denunciant públicament la violència exercida per l’Estat Espanyol el passat diumenge. Precisament el poble de Sarral va ser un dels municipis que va rebre aquests atacs. És per això que els representants dels consistoris, entitats i d’altres agrupacions, han volgut sumar-se a aquest acte on no han faltat paraules d’ànim pel poble de Sarral i d’agraïment cap als cossos dels Bombers, Mossos d’Esquadra i Sanitaris.
 
Per finalitzar, l’Alcalde de Sarral, Josep Amill, s’ha dirigit als assistents, en primer lloc agraint, amb llàgrimes als ulls, tot el suport rebut pels pobles veïns al llarg d’aquests dies. Seguidament, ha relatat els fets tal com van succeir, quan més de 60 Guàrdies Civils es van personar en dues tongades a davant de la Llar del Jubilat de Sarral, el Col·legi Electoral del Municipi, i van intentar entrar forcejant amb totes les persones que allà s’aplegaven amb la voluntat de votar. D’aquestes en van resultar ferides 12 persones arrel dels cops rebuts. Amill ha aprofitat per destacar la ràpida actuació dels cossos Sanitaris. L’acte ha acabat amb un emotiu cant conjunt d’Els Segadors.

L’Ajuntament de Sarral vol donar les gràcies un cop més per totes les mostres de suport rebudes.