Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies “X-TREM”, DE DAN...
 

[Tornar]

“X-TREM”, DE DANSARA SARRAL SUMA JA 12 SELECCIONS INTERNACIONALS

El videodansa ha estat seleccionat al Festival de Diseño Audiovisual FEDAXV de Xile.

DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir fa un any, al setembre de 2016, amb un grup d’alumnes del centre i que suma ja dotze seleccions oficials a diferents festivals internacionals. La darrera d’elles l’han conegut aquest cap de setmana i és la Selecció Oficial a la categoria Internacional al Festival de Diseño Audiovisual FEDAXV de Xile, on és la única peça espanyola que ha estat seleccionada per formar part del certamen. El festival valora de les obres seleccionades el seu disseny audiovisual, és a dir, la organització, informació, persuasió i simbolització a més de la part estètica i tècnica.

“X-TREM” es va rodar a les instal·lacions de Kasabona a Valls, convertint així en videodansa una coreografia original que la directora de DansAra, Mei Casabona, va crear al gener de 2016 pensant en una peça per escenari. En ella hi participaven diferents alumnes del nivell avançat del centre, vivint així la seva primera experiència de dansa per pantalla. La producció es va presentar online per tancar el 2016, rebent una gran acollida a la xarxa. Durant aquest 2017 la peça ha passat per diferents festivals de Llatinoamèrica, Estats Units, Mèxic i Espanya, entre d’altres.

La peça compta amb el suport de l’Ajuntament de Sarral i està produïda per DansPXL en col·laboració amb DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral, amb coreografia original de Mei Casabona i dirigida per Marta Arjona. A través del moviment el propi ballarí experimenta constantment canvis a nivell físic i emocional i “X-TREM” pretén dissenyar connexions a partir de l'abstracció del moviment on el cos, l'espai i la imatge dibuixen i defineixen per tal de despertar en l'espectador quelcom personal i únic.

El format del videodansa és quelcom que ja és part de DansAra i que fa que els alumnes descobreixin amb ell una nova manera de viure i entendre la dansa. És per això que fa tot just una setmana l’experiència es va repetir amb el rodatge de “QUADRANT” un nou videodansa protagonitzat per alumnes del centre i codirigit per Arjona i Casabona que està rodat en un lloc molt especial de Sarral.

X-TREM - Coreografia de Mei Casabona per DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral Intèrprets: Noemi Arche - Iliane Borràs - Daniel Domínguez - Judit Entrena - Carla Garcia - Èrica Garcia - Cristina Giró - Lavinia Hriscu - Anna Marsal
Càmera: Marta Arjona & Alberto Pérez-Mora // Edició: Marta Arjona Agraïments: Kasabona - Ajuntament de Sarral
A DansPXL Production (danspxl.com // facebook.com/danspxl/)
https://vimeo.com/193042857

A través del moviment el propi ballarí experimenta constantment canvis a nivell físic i emocional. Però, i l'espectador? X-TREM pretén dissenyar connexions a partir de l'abstracció del moviment on el cos, l'espai i la imatge dibuixen i defineixen per tal de despertar en l'espectador quelcom personal i únic.