Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies ES PRESENTA LA NOVA ...
 

[Tornar]

ES PRESENTA LA NOVA IMATGE DE LA FIRA DE SARRAL

Aquesta edició de la Fira vol seguir amb la línia establerta els anys anteriors.

Aquest dijous al vespre es presentava a la sala de plens de l’Ajuntament de Sarral la nova imatge de la Fira de Sarral. L’objectiu d’iniciatives com aquesta és seguir amb la línia creada els anys anteriors i consolidar així una fira tradicional però que alhora segueix les tendències actuals. A més, aquest 2017 és un any especial per Sarral, ja que es celebra el centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre al municipi, efemèride que té una forta presència a la Fira d’enguany.

L’edició 2017 de la Fira es celebrarà, com és costum, el proper 8 de desembre. Es podrà veure la fira agrícola i industrial, la 7a Mostra d’Artesania i per tercer any els visitants gaudiran del tast de vins locals; que tal com apuntava l’Alcalde de Sarral, Josep Amill, es tracta d’una activitat que s’ha consolidat com un dels atractius de la Fira i que és beneficiosa pels viticultors locals, que veuen en la Fira un punt de promoció dels seus productes, però també pels visitants, que es senten atrets per la degustació de diferents varietats vinícoles.

Ara bé, tal com avançava el comissari de 2017 · Any Alabastre Sarral i col·laborador habitual en la Fira, Damià Amorós Albareda, l’alabastre tindrà aquest any una importància especial. Per una banda, en diferents punts del recinte firal es podrà veure una demostració d’ofici però a més, durant aquell dia, s’oferiran visites guiades a l’exposició central de l’any de l’alabastre, “100 alabastre Sarral”, que està ubicada a la Sala d’Exposicions del carrer Hospital i que mostra una evolució del treball artesà de l’alabastre al llarg d’aquests 100 anys.

Precisament l’alabastre és un dels punts forts del cartell de la Fira d’enguany, que està format per una peça d’alabastre acompanyat de la copa que es serveix durant la degustació de vins locals per la Fira. El recipient està ple de vi rosat trepat, varietat autòctona de la comarca i del municipi. La imatge ha estat dissenyada per la cap de premsa i comunicació del consistori, Marta Arjona, que recalca que enguany es volien destacar des de bon principi els punts forts de la Fira.

Al llarg de les properes setmanes l’Ajuntament de Sarral anirà desvetllant tota la programació d’actes prevista per la Fira del 8 de desembre.