Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies SARRAL ACOLLIRÀ AQU...
 

[Tornar]

SARRAL ACOLLIRÀ AQUEST DIUMENGE L’ACTE CENTRAL DE #100ALABASTRE

Durant la jornada es presentaran dos llibres i es celebrarà un concert.

La commemoració del centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral arribarà al seu punt àlgid aquest diumenge 22 d’abril en un acte múltiple. A partir de les 17h a la sala recreativa municipal tindrà lloc una de les activitats més esperades de l’any.

En primer lloc, MontseRat Cebrian i Yvonne Fuster presentaran el conte “La Pedra d’un Poble”, un llibre infantil escrit per Cebrian al voltant de l’alabastre i amb il·lustracions dissenyades per a l’ocasió per Fuster que de ben segur atraurà a petits i grans.

Seguidament, tindrà lloc la presentació del llibret “Tots els papers de l’Auca”, per part dels seus autors Antoni M. Marsal i Isidre Magre. En aquest cas, la publicació és un llibret escrit per Marsal en forma d’opuscle on es fa una breu aproximació històrica de la importància de l’alabastre pel municipi així com un repàs a totes les activitats que han tingut lloc al llarg d’aquest any especial. El llibret va acompanyat d’una auca amb dibuixos originals de Magre que s’entregarà al públic assistent presentant el val corresponent.

La jornada clourà amb un concert a càrrec de l’Orquestra Simfònica Treu-li la pols al teu Instrument. Degut a la presència de peces d’alabastre sarralenc a pel·lícules de Hollywood, el recital estarà inspirat en les bandes sonores d’aquests films.

Ara bé, les celebracions de #100alabastre no acaben aquí, ja que el proper dijous 26 d’abril a les 20h el Centre d’Artesania de Catalunya a Barcelona acollirà la inauguració de l’exposició “100 anys d’alabastre a Sarral”. La mostra es podrà visitar fins el 27 de maig.