Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies MÉS DE 300 PERSONES...
 

[Tornar]

MÉS DE 300 PERSONES ASSISTEIXEN A L’ACTE CENTRAL DE #100ALABASTRE

Durant la jornada es van presentar dos llibres i es va celebrar un concert.

La commemoració del centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral arribava al seu punt àlgid el passat diumenge 22 d’abril en un acte múltiple. A partir de les 17h la sala recreativa municipal es va omplir de gom a gom en un dels actes més esperats de l’any.

En primer lloc, MontseRat Cebrian i Yvonne Fuster presentaven el conte “La Pedra d’un Poble”, un llibre infantil escrit per Cebrian al voltant de l’alabastre i amb il·lustracions dissenyades per a l’ocasió per Fuster. Juntes van desvetllar els secrets d’aquesta història, dedicada a tots aquells que en algun moment de les seves vides han treballat l’alabastre. En motiu de la Diada de Sant Jordi l’Ajuntament de Sarral feia arribar la publicació a tots els infants del poble. A més, aquesta ja es pot adquirir a les instal·lacions del consistori.

Seguidament, va tenir lloc la presentació del llibret “Tots els papers de l’Auca”, per part dels seus autors Antoni M. Marsal i Isidre Magre. En aquest cas, la publicació és un llibret escrit per Marsal en forma d’opuscle on es fa una breu aproximació històrica de la importància de l’alabastre pel municipi així com un repàs a totes les activitats que han
tingut lloc al llarg d’aquest any especial. El llibret va acompanyat d’una auca amb dibuixos originals de Magre que es va entregar al públic assistent presentant el val corresponent.

La jornada tancava amb els parlaments de l’Alcalde de Sarral, Josep Amill i del comissari de l’Any de l’Alabastre, Damià Amorós. Ambdós feien una valoració molt positiva d’aquest any carregat d’activitats i apuntaven a que Sarral seguirà apostant per l’alabastre. Tot seguit, donaven pas a un concert a càrrec de l’Orquestra Simfònica Treu-li la pols al teu Instrument. Degut a la presència de peces d’alabastre sarralenc a pel·lícules de Hollywood, el recital estava inspirat en les bandes sonores d’aquests films i obria amb una d’emblemàtica, la banda sonora de Pretty Woman, on hi apareixen diferents aplics d’alabastre sarralenc.

Ara bé, les celebracions de #100alabastre no acaben aquí, ja que el proper dijous 26 d’abril a les 19.30h el Centre d’Artesania de Catalunya a Barcelona acollirà la inauguració de l’exposició “100 anys d’alabastre a Sarral”. La mostra es podrà visitar fins el 27 de maig.