Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies L’EXPOSICIÓ “10...
 

[Tornar]

L’EXPOSICIÓ “100 ANYS D’ALABASTRE A SARRAL” TRIOMFA A BARCELONA

Més de 200 persones van assistir a la seva inauguració.

Més de 200 persones assistien el passat dijous a la inauguració de l’exposició “100 anys d’alabastre a Sarral” a la seu d’Artesania de Catalunya a Barcelona. Es tracta d’una nova mostra, que es suma a les que s’han celebrat a Sarral, Montblanc i Barcelona, per celebrar la commemoració del centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral.

En aquest cas, la mostra acull les peces dels diferents artesans locals que actualment treballen l’alabastre: Alabastres Alfredo, amb diferents propostes d’il·luminació i alabastre aplicades a elements tals com taules o prestatgeries; Joies Mireia Magre, amb una mostra de joies en alabastre així com de peces per home tals com bessons de puny o agulles de corbata; Imade, amb un conjunt de peces on cada una d’elles conté pedra de Sarral, característica pel seu color fosc; Alabastres Josep M. Sanahuja, amb diferents propostes d’il·luminació i d’altres decoratives; Alabart, amb una mostra de peces de bijuteria realitzades amb resina o fusta i alabastre, i amb d’altres propostes tals com clauers; i Sarral Art i Llum, amb propostes lumíniques en alabastre de tot tipus.

Durant el transcurs de la inauguració, l’Alcalde de Sarral, Josep Amill, es va mostrar entusiasmat per la nova embranzida que han agafat els talleristes locals de treballar amb pedra de Sarral. D’altra banda, el comissari de 2017 · Any Alabastre Sarral, Damià Amorós, apuntava a que l’alabastre a Sarral està viu i que després de l’èxit de la celebració del centenari es seguiran realitzant diferents activitats per recolzar-lo.

La mostra a Barcelona es podrà visitar fins el proper 27 de maig.