Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies LA FIRA DE SARRAL 20...
 

[Tornar]

LA FIRA DE SARRAL 2018 TANCA AMB ÈXIT

El municipi ha rebut uns 4500 visitants al llarg de la jornada.

La Fira de Sarral donava el tret de sortida aquest dissabte poc abans de les 9.30 del matí, amb l’acte d’inauguració a l’Ajuntament de Sarral que anava a càrrec del Secretari d’Infraestructures, Isidre Gavin. L’acte tenia lloc a la sala Josep Puig Torné del consistori, on a més, també s’hi podia contemplar l’exposició “Alabastre d’Ara”, que consta de peces dels alabastrers actuals acompanyades per un recull fotogràfic dels actes que han conformat #100alabastre i d’imatges dels artesans als seus tallers. Aquesta mostra, és la que serveix per tancar oficialment 2017 · Any Alabastre Sarral, la celebració del centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral i ha aplegat molts visitants al llarg del matí.

Tot seguit, els assistents sortien al carrer de manera festiva per celebrar la presentació dels dos nous capgrossos d’alabastre fets pels alumnes de Cicle Superior de l’Escola Salvador Ninot i que acompanyats pel grup de grallers dirigit per Núria Pérez, de la Coral Infantil Al Ritme de Sarral, dirigien la cercavila juntament amb les autoritats fins al Passeig del VIIIè Centenari. Allà, es celebrava un dels actes amb més tradició de la fira: l’esmorzar del firaire, que consisteix en un entrepà amb llonganissa a la brasa i vi local. En total, s’han servit més de 200 kg de llonganissa.

Al Passeig també estava ubicat l’estand de l’Ajuntament, on s’han pogut adquirir els tiquets per la degustació de vins locals, que aquest any de nou, es trobaven a la Plaça de l’Església. Amb els tiquets els visitants han rebut una copa amb el logotip de la Fira i sis tasts de vi de la mà de les especialitats de Cooperativa Vinícola de Sarral (Portell), Vins i Caves Rosa Maria Torres (Susel) i Cellers Bellod (Mas del Nen). La degustació vinícola ha estat, un any més, un dels punts forts de la Fira, amb una Plaça de l’Església plena de gom a gom a partir de les 12 del migdia, i on s’han esgotat totes les ampolles de vi disponibles pel tast al voltant de les dues del migdia. Per tant, les primeres dades apunten a que de nou s’han superat les xifres de tastos servits l’any passat. Tal com es destacava des del consistori, aquesta és ja una activitat totalment consolidada per la Fira i que ha esdevingut clau tant per l’atracció de visitants que suposa com per l’aparador i promoció que proporciona als productors vinícoles locals.

La Fira de Sarral destaca per ser també punt de trobada d’artesans vinguts d’arreu de Catalunya que realitzen demostració d’ofici durant la jornada. Aquest any, aquesta activitat presentava vàries novetats. En primer lloc, la seva ubicació, traslladant-se a la Plaça Padreny. A més, destacar també la presència local amb Joies Mireia Magre fent demostració d’ofici de joieria + alabastre. Hi havia també un convidat especial, el Mestre Vidrier Paco Ramos, degut a l’agermanament que hi ha hagut aquest any entre les fires de Sarral i Vimbodí, és a dir, entre l’alabastre i el vidre.

El Museu de l’Alabastre també oferia demostració d’ofici a les seves portes, a més de visites guiades amb descompte i de l’exposició especial “Expofrares alabastre, on es poden veure diferents frares subjectallibres realitzats amb alabastre.

A més, s’han realitzat dues visites guiades al timpà romànic, amb un passi a les 12h i un a les 13h per descobrir aquesta joia del patrimoni sarralenc. Cada visita ha aplegat a una vintena de persones.

Mentre els carrers s’han omplert de gent degustant les especialitats vinícoles locals i observant el treball dels mestres artesans, la Cooperativa Vinícola de Sarral ha estat visitada per centenars de persones en la XII Trobada de Plaques de Cava que com ja és costum, ha despertat la curiositat de petits i grans. La Cooperativa també ha rebut multitud de visitants que han volgut visitar les seves instal·lacions, avui en ple funcionament oferint jornada de portes obertes. A més, també s’hi ha pogut veure una exposició de carros en miniatura. Vins i Caves Rosa Maria Torres també ha ofert tast de vins i caves a les seves
instal·lacions.

Una altra de les novetats d’enguany era la Trobada de Cotxes Antics, ubicada a la Plaça del Mercat, on els visitants s’hi passaven una bona estona mirant encuriosits els cotxes després de passejar entre els diferents firaires. Els cotxes antics eren un dels protagonistes de les imatges penjades a Instagram sota el jastag #FiraSarral18, ja que un any més, el consistori organitza el Concurs d’Instagram de la Fira, del qual es donaran a conèixer els resultats d’aquí unes setmanes després de la deliberació del jurat, format en aquesta ocasió per Leandre Romeu, de la Conca 5.1 i per la dissenyadora gràfica sarralenca Anna Bonet. Aquest any s’han duplicat les participacions al certamen, amb més de 155 imatges participants.

Tot plegat, una jornada festiva que a més serveix per tancar oficialment 2017 · Any Alabastre Sarral, i que en les primeres estimacions, es valora que més de 4500 persones han visitat Sarral, omplint els carrers i participant de la Fira. Val a dir que enguany s’han rebut moltes més visites de persones d’arreu del camp de Tarragona i que han començat a arribar als volts de les 12 del migdia, que ha estat un dels punts àlgids de la jornada.